30 Mart 2013 Cumartesi

Ev Tekstili Ürünlerinde Büyük İndirimler


Ev dekorasyonu, her yaştan kadının sevdiği bir uğraş olmuştur her zaman. Dekoratif ve şık birçok ürünün de sunulmasıyla alışveriş konusunda seçeneklerde artmıştır. Ekonomik fiyatlara satılan ürünler, çok hoş görünüyor. Evinize gelen misafirlerinizin ' eviniz ne kadar da güzel görünüyor ' demesi hoşuna gitmez miydi ? Çevrenizin hayran bakışlarını üzerinizde toplayabilirsiniz.




Ev tekstil ürünlerinde en çok ilgiyi çeken ürün, kuşkusuz nevresim takımlarıdır. Puantiye ve çizgilerin bir arada olduğu bu nevresim takımında olduğu gibi, birbirinden güzel ve şık takımlar, yatak odalarınızı renklendiriyor! Uyku anında kendinizi daha güvende hissedeceğiniz bir ortam yaratmak önemlidir. Odanıza ferahlık katacak bu takımlarda mutlu uyuyabileceksiniz.

Tek ve çift kişilik olmak üzere iki çeşit üretilen nevresim takımları, yataklarınızın boyutuna göre tercih edilebilir nitelikte üretiliyor. Aradığınız deseni bulabileceğiniz, geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firmalar sayesinde eskisinden daha şık bir eve sahip olacaksınız. 




Ev tekstil ürünlerinden bir diğeri de masa örtüleridir. Ansızın gelen kalabalık bir misafir grubu için açılan şık sofralar.. Bu durumlarda en çok ihtiyacınız olan şey, şık bir masa örtüsüdür. Dantelli, fırfırlı ve rengarenk masa örtüleri, vereceğiniz davete göre farklı türlerde olmalıdır. Bu yukarıda görmüş olduğunuz model; mor çiçekli beyaz masa örtüsü, daha çok gün içerisinde kullanabileceğiniz bir üründür. Beş çayı için evinize gelecek arkadaşlarınızı, bu gibi şık örtülerle karşılamaya ne dersiniz ? Bu görüntüye bayılacaklar.



28 Mart 2013 Perşembe

Pormanto ile Her şey Askıda !





Gelişen mobilya dünyasında kendine geniş bir yer bulan portmanto; geniş rafları sayesinde ayakkabılarınızın çoğunu taşır. Askılık aparatının olmazsa olmaz olduğu pormantonuza şapka ve paltolarınızı asabilirsiniz. Ev ve işyerilerinde sıkça görmeye alışık olduğumuz pormantoların boyutları ve renkleri sizin zevkinize göre tasarlanabilmektedir.




Pormantonun şıklığını sevdiklerinizle paylaşın! Kalabalık bir arkadaş grubunu evinizde ağırlayacağınızda, onların kişisel eşyalarını nereye koyacağını bir sıkıntı olmasın. Çeşitli renklerde üretilen portmanto, hayat kurtarır. Bazıları raflı bazıları da aynalı olan portmanto ile eşyalarınızı kolayca yerleştirebilir, evinizin mobilya  şıklığını da tamamlayabilirsiniz.



Zigon Sepha ile Misafir Keyfi





Kalabalık bir misafir grubu ağırlayacaksınız. Evde bir tatlı telaş.. Evinize gelen sevdiklerinize ellerinizle hazırladığınız yiyecekleri keyifle servis etmeyi istemez misiniz? Kendilerini daha rahat ve mutlu hissetmeleri için elinizden geleni yaparsınız. Hazırladığınız ikramları sunarken işinizi kolaylaştıracak en büyük yardımcı, hiç kuşkusuz ki zigon sehpa olacaktır.



Konuklarınıza yaptığınız çay, kahve ve yiyecekleri ikram ederken, koltuk ve kanepelerin önüne çekilen küçük masalar olan zigon sehpalar, farklı modellerde üretilen birer şık ev aksesuarlarıdır. Genellikle üç parçadan oluşan zigon sehpa parçaları içe içe geçer. Renk ve tarz konusunda bir çok örneği olan sehpalar, hemen hemen her evde karşımıza sıkça çıkmaktadır.


Kitaplık Arayanlar



'Kitapsız bir yaşam düşünemiyorum' diyenlerden misiniz? Birçok kitabınız var ve bunları nereye koysam diye sıkıntı yaşıyorsanız kendinize kullanışlı ve geniş bir kitaplık alma vaktiniz gelmiştir. Odanızın boyutuna ve eşyalarınızın rengine uyum sağlayabileceğine inandığınız bir modeli tercih edebilirsiniz.Farklı tasarımcıların elinden çıkan değişik modellerdeki kitaplıklar, çalışma odalarınıza çok yakışacak.




Bu fotoğrafta görmüş olduğunuz kitaplığın rafları, geniş olduğu için birçok eşyanızı buraya rahatça yerleştirebilirsiniz. Çalışma odalarınızda en güzel yeri alan kitaplıklar sayesinde kitaplarınızı daha da düzenli bir şekilde muhafaza etmiş olursunuz. Ev ve iş yeri için temin edebileceğiniz ürünün her renk ve boyutunu bulabilmeniz mümkündür. Şık tasarımlar içinde kendi tarzınıza uygun bir kitaplık ile  dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.



Adore Mobilya




Sizlere birbirinden güzel mobilya seçenekleri sunan adore, kaliteli ve dayanıklı ürünleriyle hizmetinizde.. Kitaplık, gardrop, tv üniteleri, masa ve sandalye gibi birçok kullanışlı ürün, değişik renk seçenekleriyle karşınızda.. Geniş raf seçenekleri ve askı aparatlarının yer aldığı, bu görmüş olduğunuz beyaz renkteki gardroba tüm eşyalarınız sığabilir. İki kapısı olan ürünü, yatak odalarınızda zevkle kullanabilirsiniz.




Kitap okumayı seviyor musunuz? Eğer cevabınız 'evet' ise evi ya da ofisinizde mutlaka güzel ve şık bir kitaplığınız vardır. Henüz kitaplık sahibi olmayanlar için birçok seçenek mevcut. Ev dekorasyonunuza katkıda bulunacak adore farkıyla sizlerde hayalinizdeki kitaplığa kavuşabilirsiniz.ideal bir kitaplık, sizlerin ihtiyacına karşılık verebilecek şekilde olmalıdır. Adore'de size uygun bir model mutlaka olacaktır.


25 Mart 2013 Pazartesi

Klima Fiyatlarında Büyük Devrim


 Mutfak her zaman ev için vazgeçilmez bir parça olmuştur. Mutfağın her bölümü mutfakta vakit geçiren kişi tarafından dizayn edilirse eğer o mutfakta yemek yapmayı belki de salondan ve yemek odasından çok orada misafir ağırlamayı doyumsuz hale getirecektir. Göreceksiniz ki evin en çok mutfak olan kısmında vakit geçirmeye başlamışsınız.

 Çok hoşuma giden bir şey de bu problemi iyi bir şekilde çözmeleri olmuş. Sanırım amerikan mutfak dediğimiz tarz evi birbirine bağlamış ve mutfaktayken gelen konuklarınızla veya salonda koşuşturan çocuğunuzla ilginebileceğiniz bir ortam yaratılmış. Fazlaca sıcak bir ortam oluşmasına sebep olan bu tarz bir de bar masası ve sandalyesi ile tamamlanırsa tadına doyulamayan bir güzellik meydana gelecektir.




Son dönemlerde daha çok kırmızı,siyah ve beyaz tonlarının hakim olduğu mutfaklar kanvas tablo ile de süslenirse harika bir görünüm elde edilebiliyor. Sanırım sporun şıklığını bundan daha iyi yansıtan bir örnek olamazdı.

Ziyafet sofralarının hoş sohbetle birleşeceği bu güzel sıcak mutfaklarda ortamı serinletmek tabi ki de klima sayesinde olacaktır. Bunu ise tabi ki cebe zarar şeklinde düşünmemek gerekir. Artık klima fiyatları son derece uygun.




Çok değişik tasarımlarla artık günümüzde uzay çağının etkilerini hayatımızda hissedebiliyoruz. Gördüğünüz fotoğrafta siyah ve beyazın hakim olduğu mutfağa siyah duvar kağıdı da kullanıp çok daha iyi bir dekorasyon yaratılmış.

Hele ki son teknoloji ile donanmış bir mutfak ise...Orada işiniz çok daha kolaylaşacak ve mutfaktan dışarı adım atmak istemeyeceksiniz. Bu yüzden mutfağın içinde iseniz kesinlikle kendi zevkinize göre ürünler kullanmalısınız.

Aynı şekilde bu şık mutfakların zarifliğini tamamlayacak bir diğer unsur ise tabak ve çatal,bıçak,kaşık takımlarıdır. Tek bir çizik olmayan, inci gibi parlayan ve yepyeni bu unsurlar mutfaktaki zevki bir kat daha arttıracaktır. 

Ve son olarak mutfakta kullanacağınız aile fotoğrafları sizin yemekleri çok daha lezzetli yapmanızı sağlayacaktır. Çünkü o fotoğrafları gördükçe yemeklerinize aşkı katacaksınız. Yani mutfağınızda mutlaka sevdiğiniz insanlara yer vermelisiniz.

22 Mart 2013 Cuma

Mutfağınızın Havası Değişsin

Kadınlar için mutfaklar büyük önem taşır. Özellikle ev hanımlarının zamanının büyük bölümü mutfakta geçer. Bu yüzden de mutfakları gönüllerince dekore etmek, kadınların hakkıdır. Sevdiği dilediği şekilde dekore ettiği mutfağında, zevkle ve şevkle yemeklerini yaparlar. Yemeğe sevgini koyunca daha bir güzel olur derler. Kadın kendini rahat hissettiği yerde yemeklerine sevgi koyabilir.

Dekorasyon ögesi olarak tekli koltuk koymanız ilginç ve bir o kadar da rahat olabilir. Kadınlar fazlaca mutfakta durdukları için oturarak iş yaparken rahat etmeleri açısından bir tekli koltuk yardımcı olabilir. Rahatsız bir sandalyede saatlerce iş yapan bir kadının gün sonunda halinin çok iyi olmayacağı aşikar.


Mutfağınızın havasını değiştirecek bir diğer detayda avize. Avizeler kullanım şekline göre evlerin havasını baştan ayağa değiştirebiliyor. Tarzınıza ve mutfağınıza uygun bir avizeyi seçmekle işe koyulabilirsiniz. Ferah bir mutfakta olmak istiyorsanız avizeyi karmaşık şekillere sahip modellerden seçmemenizi öneririz.

Buhar temizleyicisi, özellikle alerjisi olan insanlara epey bir iyi geliyor. Mutfakta da değişik kokular karışıp, sizi rahatsız edebilir. Böyle durumlarda buhar temizleyicisi kullanmanız yerinde olacaktır. Mutfağınızın ferahlığını sağlayacak bir diğer detay da buhar makineleri.


Mutfak demişken değişik şekillerdeki mutfak gereçlerine de değinmeden geçemeyeceğiz. Mutfakta çalışmalarınızı eğlendirici hale getirmek için, eğlenceli ve renkli şekillerdeki mutfak gereçlerinden alabilirsiniz. Değişik şekillerdeki yağdanlıklar, yemek kaşıkları, tabaklar, tavalar ve en çok kullanılanlar arasında bardak ve kupalar ile mutfağınıza renk katabilirsiniz. Kasvetli ve sıkıcı mutfakları geride bıraktığımız şu günlerde, hayatın her yerinde kolaylık ve eğlence arar olduk. O zaman bizde mutfağımıza eğlence katalım. Mutfak işleri de işkence törenlerine dönüşmesin.

18 Mart 2013 Pazartesi

Kendime Ait Bir Mutfak

Mutfakta vakit geçirmek, yapmaktan en çok zevk aldığım eylemlerin başında geliyor. Bunun için illa ki yemek pişirmek ya da yemek zorunda değilim. Mutfakta "durmak", bulunmak, oturmak, camdan dışarı bakıp dünyanın seyrine dalmak bana büyük keyif veriyor. Gazetelere göz atacağım ya da kitap okuyacağım zaman bunu, salonda ya da çalışma odasında yapmak yerine mutfağın sıcak atmosferinde gerçekleştirmeyi tercih ediyorum. Sevgili mutfakceğizim de gördüğü ilgiden memnun bir şekilde ses etmiyor ama içten içe kıkırdamalarını duyabiliyorum.




Hazır yaz mevsimi de kapıdayken, şöyle mutfağın balkona çıkan kapısını açıp, geçiş yapan mevsimlere selam etmenin vaktidir. Birkaç gündür kar soğuklarını yaşasak da kabul edelim, artık kışı geride bırakıp ilkbahara kucak açmanın zamanı geldi. Bereketli mutfaklar için de ilkbahar dokunuşlarından faydalanmakta yarar var. Mutfak tezgahına ya da masanın üzerine koyacağınız mor sümbüller, hem hareket hem de bereket getirecektir evinize. Perdeleri bir kenara çekip, pencereden gelen ışığın tüm ışıltısı ile mekanı doldurmasına izin vermek ise, sadece mutfağa değil evinize yapacağınız en faydalı iyilik olacaktır.




Mutfak severler, evde olmanın verdiği huzuru hiçbir şeye değişmeyenler... Şimdi canlanma zamanı! Baharın tapılası etkisini mutfaklara yansıtmak için yüksek rakamlı bütçelere de gerek yok. Alacağınız bir buket çiçek, yeni bir kupa, çiçekli porselen bir demlik sadece mutfağınızın değil sizin de yaşam enerjinizi artıracak.


11 Mart 2013 Pazartesi

Kahve Kokusu

Bir fincan kahvenin hatrı kadar yaşamamışım bile, bak neyi fark ettim şimdi. Mis gibi bir kahve, dumanı üstünde tüten, kokusu davetkar... Olsa da içsek mi diyorsun? E yapması artık daha da kolay şekerim. Makine çağındayız artık, onun da türlü çeşitli makineleri var. İstersen cezve niyeti görüp Türk kahvesi yapıyor; canın uzaklardan, mesela taa Brezilya'nın kahve çekirdeklerinden hazırlanmış leziz bir kahve çekiyorsa onu da zahmetsiz bir şekilde iki dakikada hazırlıyor.




Kahvenin kültürümüzdeki yeri de apayrı elbette. Geleneksel kahve anlayışının en özel temsilcisi Türk kahvesi, telvesi ile servis edilen tek kahve çeşidi olması nedeni ile de oldukça ilgi görüyor. Kimileri sert tadı ve küçük fincanda servis edilmesinden dolayı espresso ile benzer olarak görse de Türk kahvesinin yerini herhalde hiçbir kahve çeşidi dolduramaz. 



Hazırlanışı ve sunumu da ayrı bir beceri gerektiren Türk kahvesi, ülkemizi ziyarete gelen yabancı turistler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Kısık ateşte uzun sürede pişirilmesi uygun olan kahvenin köpüğünün de kıvamında olması gerekiyor elbette. Eski usul yöntemlere göre bir fincanlık cezveler en makbul olanıymış. Yeni nesil Türk kahvesi makineleri de aynı etkiyi yaratıyor diyebilirim. Bunun yanında kahvenin ikramında kullanılan fincanlar da oldukça önemli birer estetik değer taşıyor. 


Farklı renklerin bir arada uyum içinde kullanıldığı ve estetik desenlerin yer aldığı kahve fincanları da, en az kahvenin tadı kadar önem arz ediyor. Kültürel anlamda hoş yansımaların yer aldığı fincanlar, kahve saatlerinin vazgeçilmez birer parçası olma özelliğine sahip.

7 Mart 2013 Perşembe

Mutfakta Biri Mi Var?

Evet, ben!
Mutfak evin, zaman geçirmekten en çok hoşlandığım mekanı. Yemek pişirmek, yeni tarifler keşfetmek, ve yemek yemenin yanı sıra tatlı sohbetler etmek ve dostları ağırlamak için de bence en ideal mekan. Eh hal böyle olunca çoğu zaman salonun pabucu dama atılıyor, laf aramızda. Günün önemli bir kısmını geçirdiğim için haliyle mutfağın "yedi kaçtı" temasından ziyade "oh ne kadar rahat, akşam misafirleri de burada ağırlayalım" mantığıyla döşenmesi gerekiyor. Eh, benim bir şikayetim yok. Zaten çok geniş olmasa da bence ideal ölçülerde bir mutfağa sahibim. Bunun da keyfini çıkarıyorum tabii. Çok küçük bir alan olsa da severdim gerçi, ama şu anki haliyle istediğim her şeyi rahatça bulabiliyorum. Ayrıca hareket özgürlüğü sağladığı için de arkadaşlarım ve ailem, ben yiyecek ve içecek bir şeyler hazırlarken yanımda durup bana eşlik edebiliyorlar. Trafik karışmadan, birbirimize çarpmadan keyifli sohbetlerin tadına varıyoruz.

Bugünkü yazımda mutfağın ruhunu yansıtan mobilyalara yer veriyorum. Mutfağını yenilemek isteyenler, yeni bir eve taşınacak olanlar, hatta aklında böyle bir fikir yokken fotoğrafları görünce aynı manzaradan sıkıldığını fark edip mobilyalarını değiştirmeye karar verenler, fikir sahibi olmak isteyenler; ya da sadece bakmaktan ve incelemekten bile büyük zevk duyanlar. Hadi bakalım buyrun şenliğe! Gözümüz gönlümüz açılsın biraz.



Beyaz renk ağırlıklı kahve tonlarındaki çiçek ve yaprak desenleri ile zarif bir hava yakalayan mutfak mobilyası, keyifli sohbetlerin habercisi niteliğinde.



Pembe ve beyazın ahenkli birlikteliği ile pamuk şekeri kıvamında bir etki yaratan bu takım, mutfak mobilyası seçerken listenizin üst sıralarında yer alacak.




Siyahın asaletini mutfağına taşımak isteyenler için gayet ideal bir seçim.






6 Mart 2013 Çarşamba

Mutfakta Neler Oluyor?

Mutfak, evin kalbi. Merkezi.
Sıcacık, sımsıcacık bir mekan.
Salon, yatak odası ve banyo kadar hakkının teslim edilmesi gereken dost mekan.
Hatta daha fazla özeni hak eden. Neden mi?
Çünkü mutfak, yaşamamızı devam ettirmek için sürekli ihtiyaç duyduğumuz besinleri hazırladığımız yer. Yıkadığımız, sakladığımız, pişirdiğimiz, yediğimiz kutsal bir mekan.




Bu blog benim mutfak tutkumun bir yansıması. O nedenle çok mutluyum ve kendisini daha şimdiden çok sevdim. Mutfak konulu birçok bloğun tersine ben yemeklerden bahsetmeyeceğim. Dekorasyon tutkumun mutfakla buluşması sonucu yarattığım bu sanal günlük, mutfakta kullanılan irili ufaklı her türlü aleti ve eşyayı kapsayan arşiv niteliğinde bir çalışma olacak.




Mutfak mobilyalarından kahve setlerine, raf sistemlerinden çatal-bıçak-kaşık setlerine kadar mutfağa dair her şey burada olacak. Paylaşımlarınız ve katkılarınızdan mutluluk duyacağımı özellikle vurgulamaya bilmem gerek var mı?