27 Ağustos 2013 Salı

Harika Lezzetler

"Seramik saksılar, hasır sepetler, güzel vazolar içerisine yerleştirilmiş çikolata sepetleri hem güzel görünüyor hem de etkileyici tatlar sunuyorlar. E bu kadar etkileyici olunca tabii ki hatıra olarak bizimle birlikte kalıyor ve evimizin ya da iş yerimizin en güzel köşesini süslüyorlar."

En Güzel Sticker

Değişiklik yaratmak için; tablo, fotoğraf ve bunun gibi şeylerin yanı sıra duvar sticker dekorasyon esnasında kullanılabilir. Hatta kimi zaman duvar sticker modelleri eşyalar ile o kadar güzel bir uyum içerisinde yerleştirilir ki göze inanılmaz hoş gelen illüzyonlar yaratılabilir. Çocuk odası, salon, iş yeri, yatak odası kısacası her alan için farklı tasarımlara sahip duvar sticker bulmak mümkün.

23 Ağustos 2013 Cuma

Minyatür Ağaç Sanatı: Bonsai

Size hayatınızın bir bölümünde mutlaka gördüğünüz bir şeyden bahsedeğim. Bonsai, çoğu kişinin yapay çiçek sandığı bir bitkidir ve gerçektir. Yapay sanılmasının sebebi ise saksı içerisinde minicik bir ağaç görüntüsüne sahip olmasıdır. 

Bonsai ağaç minyatürleştirme sanatıdır diyebiliriz. Bu sana Çin'den Japonya'ya geçerek kendisini geliştirmiştir. Bonsai ağaçlarının etrafımızdaki devasa ağaçlardan hiçbir farkı yoktur. Aynı şekillerde ve güzellikle saksıda yetiştirilir. Aslında yüzlerce çeşit Bonsai çeşidi olmasına rağmen ülkemizde genellikle aynı tip çeşitlerini görmekteyiz. Bonsai genellikle yayvan ve basık saksılarda yetiştirilir. Bunun nedeni bu saksıda yetişen Bonsai'lerin daha sağlıklı ve güzel olmasıdır. 



Kalabalık şehir yaşamı içerisinde giderek azalan ağaçların minyatür birer sembolü haline gelen Bonsai'ler ile evinizde minik bir orman oluşturabilirsiniz. Bu bitkiler oldukça hassastır. Bu nedenle ışığa, iklime, toprağına ve saksısına oldukça dikkat edilmelidir. Bonsai'lerinde boyutları vardır. Yaygın olan türleri ise genellikle 15 cm boyutunda olanlardır. 

Bitkiler hakkında biraz bilginiz ve tecrübeniz var ise Bonsai yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. 

22 Ağustos 2013 Perşembe

Markanın Gücü

Marka oluşturmak yok etmekten daha kolaydır. Ufak bir hatanız yayılarak markanızın kolayca zedelenmesine yol açabilir. Bir markanın yok olması saniyeler alırken, bir marka oluşturmak ya da bu olumsuz süreci tersine çevirmek için yıllarınızı harcarsınız.

Bu nedenle markalar hedef kitle ile olan ilişkilerine inanılmaz bir özen gösterirler. Akılda kalıcılığı sağlamak ve hedef kitle ile arada bir duygusal bağ oluşturmak istenir.



Marka eğitimi, bir markanın gelişimi için yeni stratejik yöntemler üzerine çalışmalar yapar. Markanın izlemesi gereken yol çizilir ve gerçek hayattan örnekler sunulur. Bu sayede marka eğitimi sonrası katılımcıların işlerine artı katması sağlanır.


Karlılığı ve bilinirliği artıracak yöntemler üzerine gidilerek, sektörden başarılı isimler tarafından yürütülen çalışmalar yapılır. Katılımcılar da kendi aralarında etkileşime girerek farklı kişilerin tecrübelerinden faydalanmış olurlar. 

15 Ağustos 2013 Perşembe

Ayna Ayna Söyle Bana

"Benden daha güzeli yok onu zaten biliyorum şekerim. Sen benim evimden daha güzeli var mı ondan haber ver bakalım. Çok mu iddialı oldu okuyucum. Ama güzel bir giriş yapmam gerekiyordu. Her şey senin için. Okumaya devam et bak, pişman olmayacaksın. Çünkü bugünün menüsünde aynalar var!

Bakmaya doyamadığımız, çantamızdan eksik etmediğimiz sevgili yakın dostlarımız aynalar ev dekorasyonunun temel parçaları arasında yer alıyor. Kullanıldığı alan, kesimi, şekli, çerçevesinin rengi gibi bir çok detayın çeşitlendirdiği aynaları seçerken bu nedenle titiz bir araştırma sürecinden geçmekte yarar var. Aksi takdirde mekanın dekorasyonundaki bütünlüğü tek parça ile darmaduman edebilirsiniz.

Her mekanda kullanılsa da biz, ev dekorasyon aracı olarak aynanın nasıl algılandığını işlemeye karar verdik efendim. Biz derken, ben ve keyfimin kahyasından bahsediyorum/z. Evet efendim dilerseniz birkaç örnek ile başlayalım.

İşte süsüne düşkün hanımların bayılacağı bir alternatif. Zarafet timsali bu hanımefendi, duvardaki yansımanız olacak. İster salonda, ister makyaj masasının üzerinde, isterseniz çıkmadan önce son bir kontrol yapabileceğiniz evin girişinde kullanın. Evin hangi köşesi olursa olsun, size gözlerinizin derinliklerini yansıtan bu  hanımefendi en yakın sırdaşınız olacak.





Aşk kuşları derhal buraya! Bu şahane ikilinin muhabbetine bayıldım. Yorgun geçen bir iş gününün ardından eve geldiğinizde yüzünüzde oluşan istemsiz gülümseme, ne kadar doğru bir tercih yaptığınızın ispatı olacak; sadece dekorasyonda değil hayatta da.





Eros'tan ümidi kestiniz mi? Sakın ha! Aşk tanrısını evinize kalıcı misafir olarak davet etmek istemez misiniz?

Benden küçük bir hinlik o halde: Hoşlandığın kadını/adamı evine davet et, Eros'un okunu hizalayacak şekilde oturmasını sağla, sonra bak bakalım midelerde uçuşan kelebek popülasyonu ne alemde."

Ben Kanepede Yatarım

"Dizilerden, filmlerden oldukça tanıdık gelen bu cümle gerçek yaşam insanları olan bizlerin de hayatında kendine yer buldu artık. Arkadaşlarla dışarı çıkmışsındır mesela, şahane eğlenmişsinizdir öyle böyle değil. Ama gel gör ki şehir merkezine uzakta oturan bir arkadaşının gecenin kör vakti evine gitmesi için ne otobüs kalmıştır ne de metro. Eh taksi de biraz tuzlu bir yol malum, yavrucağın da o kadar bütçesi yok. E o zaman arkadaşlık öldü mü canım. Barın üç sokak ötesinde olan evinde misafir et bakalım da cümle alem insanlık neymiş görsün!

Gaza mı geldim ne? Evine buyur edersin tabii ama ekstra yatağının olmadığını da belirtirsin. İşte tam da o anda kilit cümleyi duyuverirsin:




Ben kanepede yatarım.

"Aferin iyi yaparsın. Gece vakti bana güvenip de mi bu saate kadar sokaklarda kaldın? Bir de yatağımı isteseydin de ben yataydım kanepede!" demezsin tabii seni gidi dost canlısı şam şeytanı seni!

Bu nedenle mobilya denilince akla ilk gelenler arasında zirveye oynayan kanepe seçimi yapılırken sadece estetik kaygılar değil aynı zamanda sağladığı konforu da göz önünde bulundurmalıyız. Sadece davetsiz misafirler için değil, en başta kendi rahatımız için tabii ki. Yoksa dinlenme hayaliyle eve geldiğimiz anlar, ergonomiden yoksun kanepeler yüzünden kabusa dönüşebilir.




Şu fotoğraflarda her iki halini de gördüğün kanepeyi çok beğendim mesela. Bir kere çok estetik, sade ve modern. Şık bir havası var. Aynı zamanda açılıp yatak haline geliyor olması da ekstra puan kazandırıyor bence. Yerden yüksek olması da temizlik yaparken kolaylık sağlar. Pek beğendim kendisini, evimde misafir edebilirim, hatta dilerse baş köşe onun olsun razıyım."

Banyo Dekorasyonu

Suyu daha görür görmez ruh görmüş gibi kaçan kedileri ömrü hayatım boyunca hiç anlayamadım. Ne kaçarsın bre gavur? Oranı buranı yalamakla ne kadar temizleneceğini sanırsın bre kafir! Savulun Malkoç kızı geliyor! Konstantin ile karşılaşmış gibi hissettim kendimi, halbuki alt tarafı birkaç milyar pisicik.

Ben suyu çok severim. Aynı zamanda su kaynaklarının tükenmesinden tırstığım için tasarruflu kullanmak konusunda irademi de zorlarım. Ama işte o ılımancık suya alışınca insanın banyodan çıkası gelmiyor. Zaten banyo dekorasyonu güzelse insanın her türlü çıkası gelmez ya neyse. Evin salonu ve yatak odasını dekore ederken nasıl da özene bezene seçeriz her parçayı; kıyı kıyıveririz paracıklara hiç acımayız. Ama banyo öyle mi ya? Bizi pür-i pak eyleyen bu kutsal mekanlara da aynı özeni gösterelim arkadaşlar; çok rica ediyorum bak! Banyo olmasa salgıladığın terin kokusu yüzünden etrafında kimsecikler kalmazdı bir kere; dişlerin sarının tonları arasında yaptığı geçişlere doyduktan sonra siyaha doğru yol alırdı, naber!


Şık tasarımı ile emektar bir banyo dolabı



İş bu yazı, banyoya hak ettiği değerin verilmesi amacı ile yazılmakta olup, banyo dekorasyonunda her şeyi içine alıp derli toplu bir görünüm yaratması sayesinde öncü bir misyon edinen banyo dolabına ithaf edilmiştir. Bir banyo dolabı, evin tüm fertlerinin kişisel havlu ve bornozlarını, misafirler için yedekte tutulan havlu ve bornozları, her türlü sabun, diş macunu, diş fırçası, tuvalet kağıdı, deterjan, yumuşatıcı, yer temizleyici, oda spreyi, şampuan, saç kremi, traş bıçağı, epilasyon cihazı, leke çıkarıcı, losyon, krem ve hatta makyaj malzemelerini bünyesinde bir arada barındıracak kadar yüce gönüllü ve mütevazı olması ile örnek alınması gereken bir karaktere sahiptir.

Herkesi bir arada tutan, yufka yürekli, aile büyüğü banyo dolabı