19 Eylül 2013 Perşembe

Midnight in Paris

Geçenlerde çok güzel bir Woody Allen filmi izledim. Filmin adı Midnight in Paris'ti. Woody Allen'ın bütün filmlerini çok seviyorum. Midnight in Paris'in bir senaryo yazarının geçmişte yaşamaya duyduğu özlemi konu alıyor. Woody Allen da bu senaryo yazarının hayalini gerçekleştiriyor. Yönetmen koltuğunda oturan Woody Allen bu filmde oyuncu olarak yer almamış. Genelde yönettiği filmlerde oyuncu olarak da yer alırken bu kez yer almayı seçmemiş.



Film Paris'te geçiyor ve Paris sokaklarının o mistik dokusu filme yansıyor. Filmi izlerken sanat tarihi alt yapısına ve edebiyat bilgisine sahip olmanız şart. Çünkü filmde sürekli olarak göndermeler var ve bu göndermeleri anlayabilmek için  donanıma sahip olmanız gerekiyor.

Yolu sevgilisiyle birlikte Paris'e düşen senaryo yazarı bir kitap üzerinde çalışmaktadır. Bu kitabı kimseyle paylaşmadan son derece titiz bir şekilde yazar. Bir gün Paris sokaklarında kaybolduğu sırada saat kulesinin çanı çalar ve saatler gece yarısını gösterir. Bir araba gelir ve senaryo yazarımızı arabaya davet eder. Araba klasik tarzda eski döneme ait bir arabadır. Yazar arabaya biner ve bir partiye giderler. Partide Hemingway ile tanışır. Daha pek çok yazar bu partidedir ve her şey olduğundan daha eskidir. Eski zamanlarda yaşamaya özlem duyan baş karakter bu durumdan son derece memnundur. Kendi yazdığı kitabından Hemingway'a bahseder. Bir ara Picasso ve sevgilisi görünür. Film öylesine güzeldir ki Rodin'in heykeli ve sevgilisi Camilla Cloudel hakkında çok hoş diyaloglar geçer.

Bu filmin sonunu size söylemeyeceğim, belki günün birinde siz de izlemek istersiniz.

13 Eylül 2013 Cuma

Şeffaf Camlı Kitaplık

Kitaplık bir evin olmazsa olmazıdır. Geçenlerde bir sanat galerisine konuk oldum. Her zaman galerinin arka planını merak etmişimdir. Bu sefer yakın bir arkadaşım sayesinde galerinin perde arkasını yani mutfağını görme şansı buldum. Galeri 2 kısımdan oluşuyordu. Bir kısımda sergi alanı, diğer kısımda ise galeri çalışanlarının ofisi vardı. Sergi alanı bembeyazdı. Sergilenen eserleri ön plana çıkarmak için genellikle beyaz tercih edilir. Bu galeri de beyazı tercih etmişti. Galerinin 2. kısmına geçtiğimizde yine bizi beyazlar karşıladı. Bu beyazlık öylesine vurucuydu ki her yere kar yağmış gibi hissediyordunuz. Arkadaşıma hemen göz kırptım. Çok beğendiğimi belirttim.



Galerinin her yerinin beyaz olması oraya ayrı bir hava ve ferahlık katıyordu. Her gün özel olarak temizlendiği için bu galeri son derece temizdi. Zaten her yerin beyaz olması beraberinde her gün temizliği de getirecektir. Amerikan tipi mutfağa sahip bu galeride güzel bir kahve içip bu ayın sergisi hakkında konuştuk. Sağ tarafımda çok güzel bir kitaplık vardı. Bu kitaplık raflardan oluşuyordu. Rafların önünde beyaz birer cam kapak vardı. Bu kapak şeffaf bir beyazlığa sahipti.



Kış olduğu için montumuzu asabileceğimiz bir portmanto vardı. Bu portmanto son derece dekoratif ve güzeldi. Kendi evime de bu portmantodan almak istedim ama Fransa'dan getirildiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradım. Gün bitmişti eve dönme vakti gelip çatmıştı. Ben de evin yolunu tuttum.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Karyola Modelleri

''Düzenli bir uyku çekmenin en temel ve basit kısmı yatak, karyola ve yastık konforunuzdur. Sırt yapınız başta olmak üzere yatış şeklinize göre vücudunuzun belirli kısımlarına uygun yatak alabilirsiniz. Tabii ki özelliklerine göre yatak fiyatı değişmekte olup, bütçenize uygun ve uykunuzu düzene sokacak yataklar bulmanız da mümkün. Bu sayede sadece uykunuzu değil tüm hayatınızı düzene sokmuş olacaksınız. Daha canlı, daha dinamik ve daha çalışkan olduğunuzu göreceksiniz. Sadece siz değil işte patronunuz, evde aileniz ve sosyal hayatınızda arkadaşlarınız da bunun farkına varacak. Sizin hayatınızı değiştirecek yatağınızı, yastığınızı ve karyolanızı bulun ve pozitif bir hayata yelken açın.''

3 Eylül 2013 Salı

Buharlı Temizleyici Temizliği

Yaşam alanlarınızı daha da temiz bir hale getirmek adına mutlaka H2O Mop X5 buharlı temizleyici kullanmanızı öneririm. Elektrik süpürgesi ve klasik temizlik ürünlerine oranla çok daha kesin ve güvenli bir temizlik sunan H2O Mop X5 buharlı temizleyici ile her yeri güvenle temizleyebiliyorum. H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi kullanmak oldukça kolay. Bir kere her şeyden önce çok hafif ve kullanımı çok basit. Tek tuşla açılıp kapanabiliyor. H2O Mop X5 buharlı temizleyici ile her yüzeyi rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Halı temizliği, zemin temizliği, cam temizliği en şaşırtıcısı giysi temizliğini bile H2O Mop X5 buharlı temizleyici ile gerçekleştirebilirsiniz.

H2O Mop X5


H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi kullanmaya başladığımdan beri evin temizlik masrafları neredeyse yarıya indi zira H2O Mop X5 buharlı temizleyici sadece su yardımı ile buharın gücünü kullanarak çalışıyor. Buhar çeşitli hızlarda çıkış yaparak makineyi çalıştırıyor. H2O Mop X5 buharlı temizleyiciye hiç bir kimyasal katkı maddesi kullanmanızı gerektirmiyor. Evidea'da H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi bulabilirsiniz. Fiyatı oldukça uygun olan buharlı temizleyiciden siz de çok memnun kalacaksınız.

Buharlı Temizleyici


H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi bir arkadaşımda gördüm. Arkadaşım çok titiz bir ev hanımıdır. Klasik yöntemleri bırakıp H2O Mop X5 buharlı temizleyici kullanması beni oldukça şaşırttı. Bana H2O Mop X5 buharlı temizleyicinin nasıl çalıştığını anlattı. Çalışma sistemine ve kolaylığına hayran kaldım. Daha önce mobilya satın aldığım Evidea'da ürünü buldum. Hiç vakit kaybetmeden sipariş verdim. Siparişim 7 iş günü içerisinde evime kadar ulaştı.