24 Ekim 2013 Perşembe

Işığın Gücünü Keşfedin

Ev dekorasyonu yapılırken birçok noktaya fazlasıyla dikkat edilir. Duvarların yapısı ve rengi, mutfak dolaplarının yapıldığı malzeme, taban materyali ve rengi, mobilyaların duvarla uyumu, konfor alanı, yatakların fonksiyonelliği, halıların boyutu, tablonun şekli, çerçevelerin sayısı ve yerleşimi, masanın konumu ve daha birçok şey... Dekorasyon yapılırken ciddi anlamda zaman harcanır ve kusursuz olmasına özen gösterilir. Bu sürecin içinde diğer ögelere göre daha az önem gösterilen ve aslında dekorasyon içinde önemli bir yer tutan bir konu vardır: Aydınlatma

İç mekan aydınlatma ile çokça şekil değiştiren ve tamamen farklı bir havaya bürünebilen bir mekan yaratmak mümkün. Her ne kadar günlük hayatta gözden kaçsa da, aydınlatma ve ışıklandırma günlük hayat standardını çokça etkileyen bir olaydır. Çalışırken, dinlenirken ya da keyif yaparken alınan ışık, hazzı doğrudan etkiler.

Avizeler, abajurlar, masa lambası, gece lambaları, el feneri ve ışıldak aydınlatmanın genel olarak bilinen malzemeleridir. Son yıllarda ise farklı aydınlatma stilleri hayatımıza girdi. Şerit led, led perdeler gibi ampuller ve led ürünleri teknolojisinin farklı olarak kullanıldığı aydınlatma yöntemlerinin yanında, güneş enerjli aydınlatma gibi alternatif aydınlatma yöntemleri de ortaya çıktı.

Aydınlatma da dekorasyonun önemli ögelerinden biri. Doğru seçimler yapılırsa mekanları çok keyifli ve vakit geçirilesi alanlar haline getirebilirler.

7 Ekim 2013 Pazartesi

Yemeklerin Akordunu Yapan Grup

Yemek yapmak benim için büyük bir tutku. Mutfağa girip yemek yapmaya başladığımda her şeyi unutabiliyorum. Bu eylem benim üzerimde rahatlamak ve kafamı boşaltmak için yaptığım şeyler kadar etki bırakıyor. Bu nedenle yemek yapma süremi geniş zamana yayarım ki, hiçbir şey aceleye gelmesin; her şey sindire sindire yapılsın.



Yemek yaparken en büyük zevkim, sevdiği sanatçı ve grupları dinlemektir. Sesim güzel olmasa da onlara eşlik etmek ve bir yandan domates doğradığım bıçağı bir yandan mikrofon yapmak benim gizli hobimdir.

Yemek yaparken dinlemekten en çok keyif aldığım gruplardan birisi de Pinhani. Çok duru ve insanı rahatlatan bir tınıları var. Solistleri Sinan Kaynakçı'nın sesinde en azılı katili bile yumuşatacak, ona insani duygularını hatırlatacak bir etki var.

İlk albümleriyle tanıdığım grup şu ana kadar 3 albüm çıkardı ve hep aynı çizgide devam etti. En sevdiğim yanlarından biri de bu. Grup ve sanatçıların genel problemlerinden biri, müzikal kariyerlerinde bir yerden sonra özlerini kaybedip eski samimiyetlerini koruyamamalarıdır. Pinhani bunu yapmamayı başardı. Son stüdyo albümleri Başka Şeyler'den bir parça dinlerken, ilk albümleri İnandığın Masallar'dan bir parça dinlerken hissettiğim şeyleri hissedebiliyorum. Aynı saflık, duruluk ve hoş tınılar.

Yemek yaparken siz sebzeleri duruluyorsunuz, Pinhani de ruhunuzu. Size de tavsiye ederim.

2 Ekim 2013 Çarşamba

Pratik ve Fonksiyonel Ürünler

H2O Mop X5 buharlı temizleyici ile gerçek temizlik ile tanışacaksınız.
En hijyenik temizlik için H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi yaşam alanlarınızda mutlaka kullanmalısınız. H2O Mop X5 buharlı temizleyici değişebilen başlıkları ile her türlü alanı temizlemede en uygun temizlik ürünü. H2O Mop X5 buharlı temizleyici ile her türlü yüzeyi, her türden halıyı, mobilyalarını ve inanamayacaksınız ama kıyafetlerinizi bile temizleyebilirsiniz. H2O Mop X5 buharlı temizleyici sadece su gücü kullanarak çalışır. Bu harika temizlik makinesini çalıştırmak için ihtiyacınız olan tek şey su gücüdür. Suyu buharlaştırarak farklı hızlarda buhar çıkışı yapan H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi kullanmak için hiçbir kimyasal ürüne ihtiyacınız yoktur. Mikropları öldürmede en güvenli yöntem olan yüksek sıcaklık gücünden buhar yardı ile faydalanan H2O Mop X5 buharlı temizleyici, uygun fiyatı ile de dikkat çekiyor. H2O Mop X5 buharlı temizleyiciyi online alışveris sitelerinden ya da ev ürünleri mağazaları – yapı marketlerden satın alabilirsiniz.

H2O Mop X5


H2O Mop X5 buharlı temizleyici kirleri kökünden temizlerken mantar ve mytların da yok olmasını sağlar. H2O Mop X5 buharlı temizleyici uzun süreli kullanıldığında gözle görülmeyen mikroplardan sonsuza dek kurtulabilirsiniz. Buharın gücü ile temizlikleriniz hem çok kısa sürecek hem hiçbir kimyasal kullanmak zorunda kalmayacaksınız hem de mikroplardan sonsuza kadar kurtulacaksınız. H2O Mop X5 buharlı temizleyicinin yan temizlik ürünlerine ihtiyaç duymaması bütçeniz için de oldukça faydalı olacaktır. H2O Mop X5 buharlı temizleyiciye Evidea online alışveriş sitesi aracılığı ile sahip olabilirsiniz.

Paint Zoom


Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler için Evidea’ya göz atabilirsiniz. Evidea’da bulunan kullanışlı ve pratik ürünlerden bir tanesi de paint zoom boya tabancasıdır. Paint zoom boya tabancası herkes tarafından kolaylıkla uygulanabilen, pratik bir üründür. Paint zoom boya tabancası sayesinde her türlü yüzeyi tonlama farkı olmadan rahatlıkla boyayabilirsiniz. Paint zoom boya tabancası uygun fiyatı ile Evidea’da sizleri bekleyen müthiş ürünlerden bir tanesidir. Paint zoom boya tabancası boyayı püskürterek uygular, geniş haznesi sayesinde oluşabilecek kazalar en düşük ihtimale indirilir. Paint zoom boya tabancası ile boyama işlemleri artık çok daha keyifli bir hale gelecek.

Dekorasyonda Ucuz Mobilya Zamanı

Dekorasyona dair bildiğiniz ne varsa unutun. İlk olarak evinizdeki canınızı sıkan fazlalıklarınızdan kurtulun. Ev dekorasyonu sandığınız kadar zor değil fakat özen isteyen bir iştir. Titiz olmazsanız dekorasyon istediğiniz kadar etkili olmayacaktır. Fazlalıklarınızı attıktan sonra güzel bir liste yapın. Bu listeyi ikiye ayırın. Birincisi ihtiyaç listesi, ikincisi ise yapılacaklar listesi olsun. Bu listeye riayet ederek harekete geçin. Bütün işlerinizi çok kısa sürede çözdüğünüzü göreceksiniz. Ucuz mobilya almak için ara sokaklara bakabilirsiniz. Mobilya fiyatları bazı yerlerde son derece pahalı olabiliyor. Eğer ucuz mobilya mağazalarına bakmak istiyorsanız online alışverişi deneyebilirsiniz. Dekorasyon siteleri ve dekorasyon blogları da size yardımcı olacaktır.

Ucuz Mobilya

Ev dekorasyonuna başladıktan sonra bütün yaşam alanlarınızı güzelleştirmek isteyeceksiniz. İş yerinde de kendinizi iyi hissetmek için dekorasyona önem vermelisiniz. Eğer içiniz daralıyorsa ve işe odaklanamıyorsanız bazı değişikliklerin vakti gelmiş demektir. Çalışma masanızın üzeri fazla dağınıksa ve kalabalıksa işe odaklanmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu zorluğu aşmak için yapabileceğiniz en iyi şey güzel bir temizliktir. Masanızdaki fazlalıkları kaldırın ve ortamı güzelce temizleyin. Hijyenik bir ortamda son derece rahat edeceksiniz. Zihninizin çalışmasına da yardımcı olacak bu temizlik sayesinde iş yerinde kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Dekorasyon


En güzel mobilyaları seçerek hem estetik hem de rahat bir ortama kavuşun. Uzun yıllardır evinizde değişiklik yapmadıysanız dekorasyon bloglarını biraz karıştırarak fikir edinebilirsiniz. Edindiğiniz bu fikirleri evinize yansıtmaya çalışmalısınız. Farklı tarzları seviyorsanız o zaman biraz özgür hareket etmelisiniz. Odanızın emekli tarih öğretmeninin odası gibi olmasını istemiyorsanız, renkli koltuklara ve tablolara ağırlık verebilirsiniz.