21 Nisan 2014 Pazartesi

Sakal Modası ve Unutulan Banyo


Artık günümüzde erkeklerde sakal bırakma moda oldu. Birçok ünlü erkek artık banyolarında traş olmayıp, sakallarını uzatmaktadırlar. Örneğin:ünlü aktörler George Cloney ve Ben Affeck uzattıkları sakalları ile herkesin dikkatini çekmiştirler. Yapılan araştırmalara göre sakalların döngüsel bir hareket olduğu ve her 30 yılda bir geldiklerini belirtildi. Bir diğere taraftan sakal modasını ekonomik krizin tetiklediğidir. Çünkü daha önce 1920’lerdeki  Wall Street ekonomik  krizinde de erkekler sakallarını uzatarak, banyo da traş olmayı unutmuşlardı.

Her ne kadar günümüzde sakal bırakma moda olup, her yere yayılmış olsa da herkes tarafından beğenildiği anlamına gelmiyor. Özellikle kadınların bir çoğu hala erkeklerin tıraş olmaları konusundan yanadırlar. Batmayan bir yüz, yumuşak bir ten hala kadınlar tarafından daha çekici ve ilgi vericidir. Ayrıca, banyoda erkeklerin sabahları makine ile sakallarını düzeltmesindense, onun yerine tıraş bıçağı ile her gün traş olup, yumuşacık tenine dokunmaları onlar için daha değerli ve anlamlıdır.


Böylelikle bir çok erkek, hala banyo dolaplarında bazen traş makinelerini bazen de traş bıçaklarını kullanıyorlar. Hem bir de erkekler tarafından düşünürsek, traş sonrası yanan ciltte onlar için ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Anlaşılan o ki kadınlar ve erkekler kendi istek ve arzularına göre sakal konusunda ortak bir yan bulmaya çalışacaklar. Ayrıca araştırmacalar bu sosyal olayı, Yunanistan’daki ekonomik krizle birliktede inceleyerek gerçektende ekonomik krizlerin, erkeklerin sakal bırakmasını etkleyip, etkilemediğini inceleme fırsatını bulmuş olacaklar. 

19 Nisan 2014 Cumartesi

Evin Altın Köşesi Banyolar

Banyo, evimizin kuşkusuz ki en çok dikkat ettiğimiz, en çok titizlendiğimiz, üzerine en çok titrediğimiz kısmı. Bunun belki de en mahrem işlerimizi görüyor olmasıyla belki de suyun yoğun kullanıldığı bir yer olmasıyla ilgilisi vardır, bilemiyorum. Sonuçta her ikisi de mümkün. İlkinde temizlendiğimiz yerin temiz olmasına önem vermek, ikincisinde de geleneğinde hamam kültürü olan bir toplum olmamız olabilir. Yani her ikisi de bir o kadar olası ve mantıklı.



Banyoda temizlikten sonra dikkat etmemiz ve de aslında önem vermemiz gereken diğer unsur ise dekorasyonudur. Banyo dolabı ile duvar renklerinin uyumu. Aynanın ölçüleri. Banyo aksesuar ürünlerinin banyonun geri kalanıyla adeta bir harmoni içinde olması, hem sizi daha huzurlu hissettirecek, hem de kendinizi daha iyi hissetmenize olanak tanıyacaktır.



Ben özellikle banyo dolabı konusunda fazla hassasım diyebilirim. Bu belki de saçma bir takıntıdır ama ne yapayım, takıntı işte. Örneğin üzerinde çizik bile olamaz benim banyo dolabımın. Ya da bir damla su. Hep tertemiz hep kupkuru olmak zorunda. Banyo aksesuar ürünlerimden de örneğin fırçanın her daim temiz olması gerek.


Kısacası hiçbir şey için değilse bile, hamam geleneği olan bu kültürün hakkını verebilmek için, banyomuza dikkat edelim. Önce temizliğine, sonra görüntüsüne. Ama önce temizliğine. (: 

16 Nisan 2014 Çarşamba

Küçük Bir Tartışma

Evlenmek üzere olan bir çiftiz.Sevgilimle uzun bir süre nişanlı kaldıktan sonra artık zamanının geldiğini düşenerek, yuvamızı kurmaya karar verdik. Ve birlikte yuvamızı kurmak için hazırlıklara başladık. 2 ay sonra Allah’ın izni ile dünya evine girmiş olacağız. Haliyle çok heycanlı ve çok mutluyuz. Bir süre evimizi aradıktan sonra en sonunda Kadıköy’de aradığımız yeri bulduk. Evimizi tuttuktan sonra en önemli olan  salon takımını, yemek masasını, yatak odasını vs. eşyalarımızın hepsine yerleştirdik. Bu süreçlerde hiç bir sorun yaşamamımıza rağmen çok ilginçtir,  küçük bir şey olan  banyo seti ve banyo aksesuar konusunda anlaşmazlığa düştük. Birçok önemli eşyamızı sorunsuz bir şekilde almışken, bu denli küçük bir şeyde anlaşmazlığa düşmemiz hayli hayret verici ve tatsız oldu. Anlaşmazlığa düştüğümüz durum ise banyo seti ve banyo aksesuarlarının rengi  olmasıydı.
 banyo seti

Evimizin banyosunun içi beyaz fayanslarla döşeli. Bende intertenette dolaşırken evidea.com’da lila tonlarında banyo seti buldum. Bir kadın olarak çok beğenerek o anda almak istedim. Fakat sevgilim bu konuda itirazda bulunarak istemedi. Çünkü banyonun çok feminen olacağını söyledi. Bende o anki heyecanla onun ile tartışmaya girdim. Bir kaç gün bu konudan dolayı yüzümüz asık dolaştıktan sonra, sevgilimin kalbini kazanarak, evidea.com’dan siyah rengi şık ve güzel bir banyo seti satın aldık. Böylelikle banyo seti ile birlikte yuvamız tamamlanmış oldu.
 banyo aksesuar