30 Haziran 2014 Pazartesi

Yatak Odasında Şıklık

Ev dekorasyonunda moda arayanlara bu seneki tavsiyemiz, çiçek desenlerini bol bol kullanmaları. Bu sene bahar etkisi hemen çıkmayacağından dolayı çiçek desenleri uzun süre moda olarak kalacak gibi duruyor. Özellikle ev içerisindeki ürünlerde ve örtülerde çok şık duran çiçek desenleri artık duvar kağıtlarından tutunda, mutfak dolaplarına kadar kullanılmaya başlandı. Ancak çiçek desenlerinin her zamanki gibi en çok yakıştığı yer yatak odası. Yatak odasındaki duvarlarınızı çiçek desenli duvar kağıtlarıyla kaplarsanız, çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz.


Tüm bunların yanında yatak odasının asıl şıklık kaynağı olan nevresim takımları da çiçek desenleri ile süslenmekte ve bu desenli nevresim takımları yatak odalarının şıklığını bir kat daha arttırmaya yardımcı oluyor. Bu şıklığı her zaman elinizde tutabilmek için ev dekorasyon modasını yakından takip etmeniz gerekecektir. Ancak herkesin buna ayıracak kadar bol zamanı olmadığı için bazı temel maddeleri bilmesi yeterli olacaktır. Ev dekorasyonu hakkındaki temel maddelerin başında yatak odasındaki kullanılacak ürünler gelir.

Yatak odasında kullanacağınız ürünlerde başlıca dikkat etmeniz gereken ise nevresim takımlarıdır. Nevresim takımlarının sahip olduğu desenler yatak odanızın tüm atmosferini değiştirecektir. Özellikle yatak odanızda güzel bir görüntü elde etmek istiyorsanız, kesinlikle nevresim takımları konusunda dikkatli olmalısınız. Nevresim takımları özenli seçilmediği zamanlarda, yatak odasının atmosferinde büyük bir kayıp yaşanacaktır. Bu kaybı yaşamamak için nevresim takımları konusunda özenli ve dikkatli olmak her zaman faydalı olacaktır.

11 Haziran 2014 Çarşamba

Mevsimlik Dekorasyon Ayarlaması

Yazın sıcaklığını hissetmemiz ile birlikte artık hem kendimizde hem de evlerimizde yazlık eşyalara geçme zamanı geldi. Zaten bundan 1 ay önce havaların iyi olması ile birlikte gardıroplarımızdan tişört ve kaprilerimizi çıkarmıştık bile. Haziran ayına girmemiz ile birlikte, artık sıcaklıklar iyice artmış, yazın ferah havası iyice hissedilmeye başlanmış durumda. Haliyle evimizde de yaza hazırlık olarak, eşyaların değişmesi zamanı gelmiştir.

Mevsim geçişlerinde, özellikle yaz ve kış ayı geçişlerinde diyelim, eşyalarımızı değiştiririz. Yaz ayına girmemiz ile kışlık eşyalarımız dolaplara kaldırılmış, yazlık eşyalarımız olan nevresim takımları, pike takımları, yazlık yatak örtüleri, uyku seti takımları, koltuk örtüleri hepsi tek tek değiştirilmeye başlanmıştır. Sıcak yaz gecelerini düşündüğümüz zaman zaten daha rahat uyuyabilmek için yatak odamızdaki eşyaların değişmesi şart. Daha ince ve uyurken bizleri terletmeyecek olan eşyaları kullanmak, sıcak ve nemli yaz gecelerinde önemlidir. Bu yüzden mevsim geçişlerinde genelde ilk el attığımız odamız, yatak odamızdır.
 nevresim takımları

Yatak odamız, sadece mevsim geçişlerinde eşyalarımızı değiştirmek ile kalmayız, aynı zamanda yatak odasının dekorasyonunu da değiştirerek, mevsimine göre tekrardan ayarlarız. Yazın hava daha sıcak ve ferah olduğu için, yatağımızın konumunu daha serin ve daha rüzgarlı bir yere göre ayarlarız. Nasıl yatak odamızdaki kullandığımız eşyalar olan pike ve nevresim takımları, yatak örtüleri ve uyku seti takımını, yaz ayına göre ayarlıyorsak, odanın dekorasyonunu da buna göre ayarlamaktayız.

Yatak odamızda dekorasyon yaparken, sıcak yaz gecelerinde daha rahat uyuyabilmek için yatağımızı daha serin ve rüzgarlı yere çekiyoruz fakat sadece böyle yaparak dekorasyon değil, düzenleme yapmış oluruz. Dekorasyon, bir odada bulunan eşyaların odayla ve birbirleriyle olan uyumudur. Bu yüzden yatak odası dekorasyonunda, yatağımızın konumuna göre diğer eşyalarımızı ayarlayabiliriz. Biraz zahmetli gibi olacak olsa da, yapmış olacağınız değişiklik ile yatak odanızın havasını değiştiğini ve içeride daha rahat ettiğinizi göreceksiniz. İmkanınız varsa duvarların rengini değiştirin, tablo asın, gardırobunuzun yerini değiştirin, yatağınızın baş ucuna komidin koyun, lambaderinizi diğer baş ucunuza koyarak, yatak odanızda çok güzel bir dekorasyon yaratabilirsiniz.


Yapmış olduğunuz dekorasyonun üzerine bir de nevresim takımları içerisinden yazlık nevresim takımınızı yerleştirdiniz mi, iş tamamdır. Çünkü ince ve rahat bir nevresim takımı uyku keyfinizi daha da arttıracaktır. Hatta sahip olduğunuz nevresim takımları içerisinde, saten nevresim takımı var ise, daha yumuşak ve serin bir uyku sizi bekliyor diyebiliriz. Yaz ayında, yatak odanızda daha rahat vakit geçirebilmek için mutlaka dekorasyonunu yeni baştan ayarlayın. 

5 Haziran 2014 Perşembe

Otantik Halılar


Türk tarihinde ve el işçiliğinde büyük yer kaplayan halılar, günümüzde de değerini korumaya devam ediyor.

Evlerimizin dekorasyonunda tamamlayıcı etkiye sahip olan halılar ile yaşadığımız alanları büyük oranda değiştirip güzelleştirebiliriz. Özellikle son zamanlarda dizilerin de etkisi ile popülerliği artan padişah halılar, Osmanlı kültürünü evlerimize taşıyor. Doğu'nun otantik ve gizemli havasını yansıtan Afgan halılar ise tarihin tozlu sayfalarında kalmış birçok anıyı klasik bir çizgi çerçevesinde evinize getiriyor. Evlerini klasik tarzda döşeyen kişiler tarafından tercih edilen bu halılar, odalarınıza derinlik katarak sizleri bin bir gece masallarına davet ediyor.

Modern çizgilerden hoşlanan kişiler ise daha soft ve desenlerin dikkat çekmediği halı modellerini tercih edebilirler. Bu tavsiyeyi evi küçük olanlar da deneyebilir. Çünkü açık renk halılar ile odalarınızı daha ferah ve aydınlık gösterebilirsiniz.

Evidea'da bulunan halı modelleri ile birbirinden güzel halılara uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Halı fiyatları açısından son derece cazip tekliflere sahip olan Evidea, dekorasyon tarzını halı dokunuşları ile tamamlamak isteyenlere de birbirinden farklı ürün seçenekleri sunuyor. Eğer siz de evinizi baştan yaratmak istiyorsanız, mutlaka Evidea'ya gelin.