25 Eylül 2014 Perşembe

En kolay poaça nasıl yapılır?


Şimdi hemen çarçabuk bir poaça hazırlamak isteyen siz sevgili okurlarıma sesleniyorum. Hazırsanız ellerimizi yıkayıp poaçamızı hazırlamaya başlayalım. (benim elim temiz sen neden karışıyorsun işine bak anlat hadi diyorsanız bilemem)

Evet  malzemelr şöyle:

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt (klasik 200 cc lik su bardağı)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Un (un hamur kıvamına göre ayarlanacak evde 300 gr üzeri varsa yeter)
Poaçanın içine ne isterseniz koyabilirsiniz. Artık evde ne zarsa; zeytin, peynir, sucuk, patates, kaşar peyniri...vs

Yoğurt, yumurta, kabartma tozunu karıştırın üzerinde yavaş yavaş un dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. O klasik kulak memesi kıvamına gelince aman durun. o hamur dursun bir kenarda içine ne koyacaksanız onu hazırlayın. Poaçanın boyunu nasıl isterseniz kafanıza göre ayarlayıp hamurdan koparın. Kopardığınız hamuru yuvarlak bir şekilde elinizle bastırarark açın içine iç malzemesini doldurup yarım ay şeklinde bir parça hamuru diğerinin üzerine kapatın. Varsa üstüne çörek otu ya da susam serpin. 180 derece de ısınmış fırına (8-9 dakika önceden fırını açsanız yeter) sallayın poaçaları 25-30 dk ya mis gibi hazır çıksın. Hadi afiyet olsun.

18 Eylül 2014 Perşembe

Çayın Faydaları


Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çay, Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Faydalarına bakıldığında adeta ecza dolabında saklanacak bir bitki olduğu anlaşılan çay, kararında tüketildiğinde insan sağlığına son derece güzel etkiler bırakıyor. Peki ya nedir bunlar? Öyleyse hemen açıklayalım;

  • Çay yapraklarında çabuk çözülen kafein vardır. Bu duruma göre eğer bir çay 2 dakika demlenirse uyarıcı, 5 dakikadan fazla demlenirse de sakinleştirici bir özelliğe sahip oluyor.
  • Her türlü hazımsızlık, mide ağrısı, cilt kuruluğu ve öksürüğe iyi geliyor.
  • Çay, diş macunu gibi çok sayıda floroit içerir. Bu nedenle dişleri koruyarak diş taşı oluşumunu engeller.
  • Çay, bir banyo malzemesi olarak kullanıldığında enfeksiyon giderici ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. 
  • Demlenmiş çay suyunu ahşap temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Böylece evinizdeki ahşapların daha parlak görünmesini sağlamış olursunuz.
  • Alzheimer'a karşı faydalıdır.
  • Kan basıncını etkileyerek tansiyonu düzenler.
  • Zihni açar.
  • Kalp krizini engeller.
  • Sindirime yardımcıdır.
  • Beyin tümörünü engeller.
  • Kanser riskini azaltır.
  • Ağrı kesicidir.
  • Uykusuzluğa iyi gelir.
  • Ayak kokusuna karşı ayaklarınızı ılık bir çayla yıkayabilirsiniz.
  • Kolestrolü engeller.
Yukarıda maddeler halinde açıklamaya gayret ettiğimiz çayın faydaları, ancak çayın kararında tüketilmesi halinde geçerlidir. Her şey gibi çayın da fazla tüketilmesi halinde çeşitli zararları ortaya çıkabilir. Bu nedenle çayı kararında içmelisiniz. Özellikle kahvaltı zamanında kahvaltı takımları ile uyumlu bir çay seti eşliğinde güzel bir çay keyfi yapabilirsiniz. 

17 Eylül 2014 Çarşamba

Kahvaltıyla Gelen Mutluluk

Güne ne kadar kaliteli bir başlangıç yapılırsa, tüm günün o kadar verimli geçeceği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yani ne kadar huzurlu ve güzel bir kahvaltı yaparsanız, o gününüzü de o kadar güzel ve moralli olarak geçirebilirsiniz. Buradan da Cemal Süreya’nın ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz. Cemal Süreya boş yere kahvaltı şiirinde “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diye yazmamış. Güne güzel bir kahvaltı ile başlamanın her zaman faydası olacaktır. Bu yüzden sabahları kendinize güzel bir kahvaltı hazırlamayı unutmayın Özellikle de görsel olarak güzel bir kahvaltı hazırlarsanız, çok daha mutlu olacaksınızdır.

 kahvaltı takımları


Güzel bir kahvaltı hazırlamak için sadece kahvaltılık ürünlere değil, bunların yanında içinizi açacak kahvaltı takımları da olmalıdır. Kahvaltı takımları sayesinde çok daha görsel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Özellikle kahvaltı yapmak için uzun bir zaman diliminiz varsa, kahvaltı takımları içerisinde çok güzel bir kahvaltı hazırlayarak, kendinizi şımartabilirsiniz. Sadece kahvaltı yapmış olmak güne moralli başlamanızı sağlamayacaktır. Bunun bir görselliğe dökülmesi ve şık bir kahvaltı sofrası haline gelmesi, sizin moralinizi yukarılara taşıyacaktır. Bu yüzden kahvaltıya sadece bir yemek gözüyle bakmayın ve size katabileceklerini de düşünerek hareket edin. Örneğin yoğun bir depresyon yaşayan insanlara sıklıkla güne güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayarak başlamaları söylenir. Bunun başlıca sebebi şık bir kahvaltı sofrasının insana kendisini iyi hissettirmesidir. En iyisi mi sizde kendinize güzel kahvaltı takımları alın ve güne huzurlu başlayın.


 çay seti

Kahvaltının bir diğer vazgeçilmezi de pek tabii ki çaydır. Çay olmayan bir kahvaltı sofrasının bir anlamı da olmayacaktır. Bu yüzden kahvaltı takımları yanında bir tane de çay seti edinerek, kendinize güzel bir çay demleyebilirsiniz. Özellikle de evde kalacağınız günlerde balkonunuzda ya da camınızın kenarında içeceğiniz güzel demlenmiş bir bardak çayın keyfini başka hiçbir şeyde bulamayabilirsiniz. En güzel çayı demleyebileceğiniz çay seti modelleri porselenden yapılanlar olacaktır. Bu porselen çay seti modelleri ile kahvaltının hakkını verecek çaylar demleyebilir ve güne başlarken, yeni bir hayata başlıyor gibi hissedebilirsiniz.

9 Eylül 2014 Salı

Bennu Yıldırımlar


İlk olarak Süper Baba dizisinde tanıdığımız Bennu Yıldırımlar, Yaprak Dökümü dizisi ile oyunculuk kariyerinde büyük bir atlama gerçekleştirerek adını herkese duyurmayı başarmıştır. Yaprak Dökümü dizisinin hemen ardından rol aldığı Umutsuz Ev Kadınları dizisi de başarı grafiğini artırmaya devam etmiştir. Duru güzelliği ve zarif duruşu ile Türk izleyicilerinin gönlünde taht kuran ünlü oyuncu, hiç şüphe yok ki gelecek projelerinde de başarıyı yakalayacaktır.

2 Eylül 2014 Salı

Bilim Kurguya Selam Olsun

Eğer beyninizin %100’ünü kullanabilseydiniz ne olurdu? Bu sorunun cevabı için pek çok komplo teorisyen araştırma yapıyor ve akıl yürütmeyi ve bilimi kullanarak neler olabileceğine dair bulgular elde etmeye çalışıyorlar. Tabii ki böyle bir konuyu boş bırakmayan Hollywood bununla alakalı her sene bir iki film çekmeyi ihmal etmiyor. İnsan aklının sınırlarını zorladığı bu filmler genellikle bol efektli ve insanların beyin gücü ile her şeyi yapabildikleri filmler olarak karşımıza çıkıyor.


Bu konudaki son film olan Lucy, beni tatmin eden bir senaryoya sahip. Ancak bu filmde de beyin gücü ile cisimleri hareket ettirme teorisi kullanılmış. Her insanın isteyeceği bir özellik olmasından dolayı senaryoya bu tür şeyleri yedirmek seyircini ilgisini çekiyor. Bu tür filmlerden sonra hemen hemen her çocuk evde kahvaltı takımları ve çay seti gibi şeyleri hareket ettirmeye çalışır. Kahvaltı sırasında daha az hareket etmek için beyin gücü ile kahvaltı takımları hareket ettirmeye çalışan bir çocuk görürseniz, şaşırmayın. Çünkü bu tür olaylara çocuklar çok daha fazla inanabildikleri için gerçekten çay seti hareket edecek sanabilirler.

Bunun gibi sebeplerden dolayı bu Lucy filmi de 15 yaş ile sınırlandırılmış durumda. Özellikle bilim kurgu filmleri seviyorsanız, bu filmi kaçırmamalısınız. Çünkü bu filmin sizi sadece görsel olarak değil, fikir olarak da tatmin edecektir. Unutmadan Lucy filmini izlemek istiyorsanız, son birkaç haftası olduğunu unutmayın ve hemen sinemaya gidin.