3 Mayıs 2013 Cuma

Kısır Tarifi





Üç dört kadın toplanıp bir araya gelince dedikodu, çay- kahve eşliğinde keyif yapmaya başlarlar. Altın günlerinde vazgeçilmezi olan kısırı, hala yapmayı bilmeyenleriniz var mı? Kaldıysa işte bu harika ve pratik kısır tarifini sizlerle paylaşıyorum. Lezzetine doyamayacaksınız.

MALZEMELER

2-3 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Kuru nane
1-2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet Limon
Marul

YAPILIŞI:

İnce bulguru iyice yıkıyorsunuz. Bulgurun hizasını az biraz geçecek sıcak suyla ıslatın. Bulgur suyu çekince içine domates salçası ve zeytin yağını ilave edin. Yağ, tuz ve salçayla yoğurduğunuz bulgurunuza, limon suyunu da ekleyin ve iyice karıştırın. Karabiber, pul biber, maydanoz, taze soğan gibi tüm malzemeleri, bulgurunuza yedirin. Birbiri içine geçen karışım, size eşsiz bir lezzet sunacaktır. Kısırın yanına bir de çay koydunuz mu, değmeyin keyfinize. Afiyet olsun hanımlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder