19 Nisan 2014 Cumartesi

Evin Altın Köşesi Banyolar

Banyo, evimizin kuşkusuz ki en çok dikkat ettiğimiz, en çok titizlendiğimiz, üzerine en çok titrediğimiz kısmı. Bunun belki de en mahrem işlerimizi görüyor olmasıyla belki de suyun yoğun kullanıldığı bir yer olmasıyla ilgilisi vardır, bilemiyorum. Sonuçta her ikisi de mümkün. İlkinde temizlendiğimiz yerin temiz olmasına önem vermek, ikincisinde de geleneğinde hamam kültürü olan bir toplum olmamız olabilir. Yani her ikisi de bir o kadar olası ve mantıklı.



Banyoda temizlikten sonra dikkat etmemiz ve de aslında önem vermemiz gereken diğer unsur ise dekorasyonudur. Banyo dolabı ile duvar renklerinin uyumu. Aynanın ölçüleri. Banyo aksesuar ürünlerinin banyonun geri kalanıyla adeta bir harmoni içinde olması, hem sizi daha huzurlu hissettirecek, hem de kendinizi daha iyi hissetmenize olanak tanıyacaktır.



Ben özellikle banyo dolabı konusunda fazla hassasım diyebilirim. Bu belki de saçma bir takıntıdır ama ne yapayım, takıntı işte. Örneğin üzerinde çizik bile olamaz benim banyo dolabımın. Ya da bir damla su. Hep tertemiz hep kupkuru olmak zorunda. Banyo aksesuar ürünlerimden de örneğin fırçanın her daim temiz olması gerek.


Kısacası hiçbir şey için değilse bile, hamam geleneği olan bu kültürün hakkını verebilmek için, banyomuza dikkat edelim. Önce temizliğine, sonra görüntüsüne. Ama önce temizliğine. (: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder