21 Nisan 2014 Pazartesi

Sakal Modası ve Unutulan Banyo


Artık günümüzde erkeklerde sakal bırakma moda oldu. Birçok ünlü erkek artık banyolarında traş olmayıp, sakallarını uzatmaktadırlar. Örneğin:ünlü aktörler George Cloney ve Ben Affeck uzattıkları sakalları ile herkesin dikkatini çekmiştirler. Yapılan araştırmalara göre sakalların döngüsel bir hareket olduğu ve her 30 yılda bir geldiklerini belirtildi. Bir diğere taraftan sakal modasını ekonomik krizin tetiklediğidir. Çünkü daha önce 1920’lerdeki  Wall Street ekonomik  krizinde de erkekler sakallarını uzatarak, banyo da traş olmayı unutmuşlardı.

Her ne kadar günümüzde sakal bırakma moda olup, her yere yayılmış olsa da herkes tarafından beğenildiği anlamına gelmiyor. Özellikle kadınların bir çoğu hala erkeklerin tıraş olmaları konusundan yanadırlar. Batmayan bir yüz, yumuşak bir ten hala kadınlar tarafından daha çekici ve ilgi vericidir. Ayrıca, banyoda erkeklerin sabahları makine ile sakallarını düzeltmesindense, onun yerine tıraş bıçağı ile her gün traş olup, yumuşacık tenine dokunmaları onlar için daha değerli ve anlamlıdır.


Böylelikle bir çok erkek, hala banyo dolaplarında bazen traş makinelerini bazen de traş bıçaklarını kullanıyorlar. Hem bir de erkekler tarafından düşünürsek, traş sonrası yanan ciltte onlar için ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Anlaşılan o ki kadınlar ve erkekler kendi istek ve arzularına göre sakal konusunda ortak bir yan bulmaya çalışacaklar. Ayrıca araştırmacalar bu sosyal olayı, Yunanistan’daki ekonomik krizle birliktede inceleyerek gerçektende ekonomik krizlerin, erkeklerin sakal bırakmasını etkleyip, etkilemediğini inceleme fırsatını bulmuş olacaklar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder