24 Ekim 2013 Perşembe

Işığın Gücünü Keşfedin

Ev dekorasyonu yapılırken birçok noktaya fazlasıyla dikkat edilir. Duvarların yapısı ve rengi, mutfak dolaplarının yapıldığı malzeme, taban materyali ve rengi, mobilyaların duvarla uyumu, konfor alanı, yatakların fonksiyonelliği, halıların boyutu, tablonun şekli, çerçevelerin sayısı ve yerleşimi, masanın konumu ve daha birçok şey... Dekorasyon yapılırken ciddi anlamda zaman harcanır ve kusursuz olmasına özen gösterilir. Bu sürecin içinde diğer ögelere göre daha az önem gösterilen ve aslında dekorasyon içinde önemli bir yer tutan bir konu vardır: Aydınlatma

İç mekan aydınlatma ile çokça şekil değiştiren ve tamamen farklı bir havaya bürünebilen bir mekan yaratmak mümkün. Her ne kadar günlük hayatta gözden kaçsa da, aydınlatma ve ışıklandırma günlük hayat standardını çokça etkileyen bir olaydır. Çalışırken, dinlenirken ya da keyif yaparken alınan ışık, hazzı doğrudan etkiler.

Avizeler, abajurlar, masa lambası, gece lambaları, el feneri ve ışıldak aydınlatmanın genel olarak bilinen malzemeleridir. Son yıllarda ise farklı aydınlatma stilleri hayatımıza girdi. Şerit led, led perdeler gibi ampuller ve led ürünleri teknolojisinin farklı olarak kullanıldığı aydınlatma yöntemlerinin yanında, güneş enerjli aydınlatma gibi alternatif aydınlatma yöntemleri de ortaya çıktı.

Aydınlatma da dekorasyonun önemli ögelerinden biri. Doğru seçimler yapılırsa mekanları çok keyifli ve vakit geçirilesi alanlar haline getirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder