1 Temmuz 2014 Salı

Dünya Kupasında Bir Plaj Copacabana

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası sebebiyle dünyanın pek çok yerinden taraftarlar buralara akın etti. Ancak Brezilya hem kapasite olarak hem de beklenti olarak bu kadar taraftara alışık olmadığı için neredeyse tüm oteller doldu. Taraftarların konaklayabileceği oteller ya çok pahalı ya da boş yerleri yok. Brezilya’ya gelen taraftarlar bu yüzden oteller yerine plajlarda konaklamayı tercih ediyorlar.



Brezilya şu anda mevsim olarak da çok uygun olduğu için insanlar rahatlıkla plajlarda konaklayabiliyorlar. Özellikle bazı taraftarların destekledikleri ülkelerin renklerini taşıyan halı modelleri ile kamp kurmaları, plajlarda bir şenlik havası oluşmasını sağlamış. Özellikle Rio de Janeiro’da ki Copacabana Plajı’nda kalan misafirler yanlarında getirdikleri nevresim takımları ile uyumayı tercih ediyorlar. Kupa süresince Brezilya’nın pek çok şehrinde otellerin doluluk oranının %100’e ulaşmış olması, boş kalan otellerinde astronomik fiyatlar vermesine yol açmış.



Copacabana Plajı’nda kalan taraftarlar otel fiyatlarında bir değişiklik olmazsa turnuva sonun kadar bu plajda konaklamaya devam edeceklerini bildiriyorlar. Ancak bu taraftarların dikkat çektikleri bir diğer nokta ise bu plajın her ne kadar bir şenlik alanına dönmüş olsa da, güvenlik açısından çok zayıf olduğu ve sürekli hırsızlık vakaları ile karşılaştıkları. Şehirde görev yapan polislerin kendileri ile çok fazla ilgilenmek istemediklerini ve biran önce plajı boşaltmalarını için kendilerini baskı yapıldığını söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder