Kahvenin kültürümüzdeki yeri de apayrı elbette. Geleneksel kahve anlayışının en özel temsilcisi Türk kahvesi, telvesi ile servis edilen tek kahve çeşidi olması nedeni ile de oldukça ilgi görüyor. Kimileri sert tadı ve küçük fincanda servis edilmesinden dolayı espresso ile benzer olarak görse de Türk kahvesinin yerini herhalde hiçbir kahve çeşidi dolduramaz.
Hazırlanışı ve sunumu da ayrı bir beceri gerektiren Türk kahvesi, ülkemizi ziyarete gelen yabancı turistler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Kısık ateşte uzun sürede pişirilmesi uygun olan kahvenin köpüğünün de kıvamında olması gerekiyor elbette. Eski usul yöntemlere göre bir fincanlık cezveler en makbul olanıymış. Yeni nesil Türk kahvesi makineleri de aynı etkiyi yaratıyor diyebilirim. Bunun yanında kahvenin ikramında kullanılan fincanlar da oldukça önemli birer estetik değer taşıyor.
Farklı renklerin bir arada uyum içinde kullanıldığı ve estetik desenlerin yer aldığı kahve fincanları da, en az kahvenin tadı kadar önem arz ediyor. Kültürel anlamda hoş yansımaların yer aldığı fincanlar, kahve saatlerinin vazgeçilmez birer parçası olma özelliğine sahip.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder