23 Ağustos 2013 Cuma

Minyatür Ağaç Sanatı: Bonsai

Size hayatınızın bir bölümünde mutlaka gördüğünüz bir şeyden bahsedeğim. Bonsai, çoğu kişinin yapay çiçek sandığı bir bitkidir ve gerçektir. Yapay sanılmasının sebebi ise saksı içerisinde minicik bir ağaç görüntüsüne sahip olmasıdır. 

Bonsai ağaç minyatürleştirme sanatıdır diyebiliriz. Bu sana Çin'den Japonya'ya geçerek kendisini geliştirmiştir. Bonsai ağaçlarının etrafımızdaki devasa ağaçlardan hiçbir farkı yoktur. Aynı şekillerde ve güzellikle saksıda yetiştirilir. Aslında yüzlerce çeşit Bonsai çeşidi olmasına rağmen ülkemizde genellikle aynı tip çeşitlerini görmekteyiz. Bonsai genellikle yayvan ve basık saksılarda yetiştirilir. Bunun nedeni bu saksıda yetişen Bonsai'lerin daha sağlıklı ve güzel olmasıdır. 



Kalabalık şehir yaşamı içerisinde giderek azalan ağaçların minyatür birer sembolü haline gelen Bonsai'ler ile evinizde minik bir orman oluşturabilirsiniz. Bu bitkiler oldukça hassastır. Bu nedenle ışığa, iklime, toprağına ve saksısına oldukça dikkat edilmelidir. Bonsai'lerinde boyutları vardır. Yaygın olan türleri ise genellikle 15 cm boyutunda olanlardır. 

Bitkiler hakkında biraz bilginiz ve tecrübeniz var ise Bonsai yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder