19 Mart 2014 Çarşamba

Android Wear

Teknolojinin iyice gelişmesi ile hayatımızda kullandığımız araç gereçler ve hayat tarzlarımız da değişiyor. Özellikle teknoloji alanında iş yapan firmalar önümüzdeki yılların giyilebilir teknoloji üzerine ilerleyeceğini belirtiyor. Bu firmalar daha çok akıllı saat ve akıllı bileklik gibi ürünlerin hayatımızda çok büyük yer kaplayacağını söylüyor. Samsung, Sony gibi firmalardan sonra Google’ın da uzun zamandır çalışmalar yaptığı bir proje haberlerde kendine yer buldu.


Giyilebilir Android yani Android Wearable isimli proje, hali hazırda akıllı telefonlarımızda kullandığımız android işletim sisteminin giyilebilir araçlara uygulanması fikri ile ortaya çıktı. Akıllı saat, akıllı bileklik gibi ürünlerde android işletim sistemi kullanılarak pek çok şey yapmak mümkün olacak gibi. Haberlere yansıyan görüntü ve bilgilerde bu giyilebilir teknolojiler sayesinde koşu yaparken hız ve mesafe ölçebileceğiz, hava durumuna bakabileceğiz, randevularımızı düzenleyip ajandamızı kolumuzdan yöneteceğiz, aldığımız ürünleri kasada saatimizde çıkan barkod ile ödeyebileceğiz gibi duruyor. Ama en hoşuma gideni ise belki de telefonlara ihtiyacımızın kalmayacak olmasıdır. Saatinizden sesli veya yazılı iletişim kurduğunuzu düşünsenize. Cebinizde telefon taşımak zorunda kalmayacaksınız. İşte bu yeni teknoloji birkaç yıl sonra hayatımıza girecek gibi duruyor ve bizler şimdiden çok heyecanlanıyoruz.


Akıllı saatlerimiz, telefonlara ve tabletlere bağlanabilir olacak. Bu sayede oradaki bildirimleri anında saatimizde görebileceğiz. Google yeniliklerine iş ortaklarını da katarak daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Asus, LG, Motorola, HTC ve Samsung gibi devlerle bu tarz projelerini beraber yürütmesi sayesinde bütün bu markalarda Android Wear işletim sistemi kullanılacak gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder