4 Mart 2014 Salı

Evidea İle Telaşa Dur De

Mevsimler yaza yaklaştıkça düğün hazırlıkları, alışverişler de günden güne hız kazanmaya başladı. Herkes yavaştan hızlanan bir tempo ile hazırlıklarına hız kazandırıyor, kampanyaları kovalamaya başlıyordu. Size bir arkadaşımın abisinin başına bu nişan telaşını ve bu telaştan kendisinin nasıl etkilendiğini anlatayım.
Arkadaşımın abisi astsubaylık kazanmış. 2 yıl okuduktan sonra göreve başlamış. Bulunduğu yerde bir üniversitenin kampüsü varmış. Oradan bir kız arkadaş edinmiş ve evlenmeye karar vermiş. Azıcık da safmış, kız ne isterse alıyor bir dediğini iki etmiyormuş. Arkadaşım geçenlerde yanlarına gitmiş. Abisi, abisinin sevgilisi, abisinin iş arkadaşı ve onun eşi ile birlikte yemiş içmişler. Sonra sıra hesaba gelmiş, abisi kartı bir takmış, aman Allah’ım ! 100 lira bile yokmuş. Daha sonra karttan ödemiş oradan halletmişler. Daha öncesinde de ona para vermeye kalkmış ama bir bakmış ki kendisinde yok. Anlatırken çok güldüm vallahi, saf çocuk bütün parasını alışverişe harcamış. Alışveriş yaparken de yavaştan akıllanmışlar, Evidea’dan alışveriş yapmaya başlamışlar.



İki ürün almışlar, ikisinden de memnun kalmışlar. Birisi karyola, diğeri uyku seti. Söylediklerine göre ikisinden de memnun kalmışlar. Yavaştan ev düzmeye başlamışlar anlaşılan. Hatta bu yavaştan olmaktan da çıkmış, artık hızlı bir şekilde ev düzme halinin almış. Ne güzel değil mi ya ? Kendi yuvanı istediğin gibi düzmek, bir kuş gibi ufak ufak başlayıp daha sonra onu sıcacık bir yuva haline getirmek. Ah ah, daha benim evlenmeme var ama ben şimdiden çok özendim onlara. Ama kızın erken yaşta evlendiğini düşünüyorum. Daha 20 yaşındaymış, sanki abisinin bir baskısı var gibi geldi. Abisi de 20 yaşından beri maaşa bağlı olduğu için hayat ona güzel tabi. Erken yaşadı diyor çoğu şeyi arkadaşım, o yüzden evlenmek istiyormuş artık. Bakalım inşallah hayırlısı olur, mutlu olurlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder