25 Eylül 2014 Perşembe

En kolay poaça nasıl yapılır?


Şimdi hemen çarçabuk bir poaça hazırlamak isteyen siz sevgili okurlarıma sesleniyorum. Hazırsanız ellerimizi yıkayıp poaçamızı hazırlamaya başlayalım. (benim elim temiz sen neden karışıyorsun işine bak anlat hadi diyorsanız bilemem)

Evet  malzemelr şöyle:

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt (klasik 200 cc lik su bardağı)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Un (un hamur kıvamına göre ayarlanacak evde 300 gr üzeri varsa yeter)
Poaçanın içine ne isterseniz koyabilirsiniz. Artık evde ne zarsa; zeytin, peynir, sucuk, patates, kaşar peyniri...vs

Yoğurt, yumurta, kabartma tozunu karıştırın üzerinde yavaş yavaş un dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. O klasik kulak memesi kıvamına gelince aman durun. o hamur dursun bir kenarda içine ne koyacaksanız onu hazırlayın. Poaçanın boyunu nasıl isterseniz kafanıza göre ayarlayıp hamurdan koparın. Kopardığınız hamuru yuvarlak bir şekilde elinizle bastırarark açın içine iç malzemesini doldurup yarım ay şeklinde bir parça hamuru diğerinin üzerine kapatın. Varsa üstüne çörek otu ya da susam serpin. 180 derece de ısınmış fırına (8-9 dakika önceden fırını açsanız yeter) sallayın poaçaları 25-30 dk ya mis gibi hazır çıksın. Hadi afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder