17 Eylül 2014 Çarşamba

Kahvaltıyla Gelen Mutluluk

Güne ne kadar kaliteli bir başlangıç yapılırsa, tüm günün o kadar verimli geçeceği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yani ne kadar huzurlu ve güzel bir kahvaltı yaparsanız, o gününüzü de o kadar güzel ve moralli olarak geçirebilirsiniz. Buradan da Cemal Süreya’nın ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz. Cemal Süreya boş yere kahvaltı şiirinde “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diye yazmamış. Güne güzel bir kahvaltı ile başlamanın her zaman faydası olacaktır. Bu yüzden sabahları kendinize güzel bir kahvaltı hazırlamayı unutmayın Özellikle de görsel olarak güzel bir kahvaltı hazırlarsanız, çok daha mutlu olacaksınızdır.

 kahvaltı takımları


Güzel bir kahvaltı hazırlamak için sadece kahvaltılık ürünlere değil, bunların yanında içinizi açacak kahvaltı takımları da olmalıdır. Kahvaltı takımları sayesinde çok daha görsel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Özellikle kahvaltı yapmak için uzun bir zaman diliminiz varsa, kahvaltı takımları içerisinde çok güzel bir kahvaltı hazırlayarak, kendinizi şımartabilirsiniz. Sadece kahvaltı yapmış olmak güne moralli başlamanızı sağlamayacaktır. Bunun bir görselliğe dökülmesi ve şık bir kahvaltı sofrası haline gelmesi, sizin moralinizi yukarılara taşıyacaktır. Bu yüzden kahvaltıya sadece bir yemek gözüyle bakmayın ve size katabileceklerini de düşünerek hareket edin. Örneğin yoğun bir depresyon yaşayan insanlara sıklıkla güne güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayarak başlamaları söylenir. Bunun başlıca sebebi şık bir kahvaltı sofrasının insana kendisini iyi hissettirmesidir. En iyisi mi sizde kendinize güzel kahvaltı takımları alın ve güne huzurlu başlayın.


 çay seti

Kahvaltının bir diğer vazgeçilmezi de pek tabii ki çaydır. Çay olmayan bir kahvaltı sofrasının bir anlamı da olmayacaktır. Bu yüzden kahvaltı takımları yanında bir tane de çay seti edinerek, kendinize güzel bir çay demleyebilirsiniz. Özellikle de evde kalacağınız günlerde balkonunuzda ya da camınızın kenarında içeceğiniz güzel demlenmiş bir bardak çayın keyfini başka hiçbir şeyde bulamayabilirsiniz. En güzel çayı demleyebileceğiniz çay seti modelleri porselenden yapılanlar olacaktır. Bu porselen çay seti modelleri ile kahvaltının hakkını verecek çaylar demleyebilir ve güne başlarken, yeni bir hayata başlıyor gibi hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder