2 Eylül 2014 Salı

Bilim Kurguya Selam Olsun

Eğer beyninizin %100’ünü kullanabilseydiniz ne olurdu? Bu sorunun cevabı için pek çok komplo teorisyen araştırma yapıyor ve akıl yürütmeyi ve bilimi kullanarak neler olabileceğine dair bulgular elde etmeye çalışıyorlar. Tabii ki böyle bir konuyu boş bırakmayan Hollywood bununla alakalı her sene bir iki film çekmeyi ihmal etmiyor. İnsan aklının sınırlarını zorladığı bu filmler genellikle bol efektli ve insanların beyin gücü ile her şeyi yapabildikleri filmler olarak karşımıza çıkıyor.


Bu konudaki son film olan Lucy, beni tatmin eden bir senaryoya sahip. Ancak bu filmde de beyin gücü ile cisimleri hareket ettirme teorisi kullanılmış. Her insanın isteyeceği bir özellik olmasından dolayı senaryoya bu tür şeyleri yedirmek seyircini ilgisini çekiyor. Bu tür filmlerden sonra hemen hemen her çocuk evde kahvaltı takımları ve çay seti gibi şeyleri hareket ettirmeye çalışır. Kahvaltı sırasında daha az hareket etmek için beyin gücü ile kahvaltı takımları hareket ettirmeye çalışan bir çocuk görürseniz, şaşırmayın. Çünkü bu tür olaylara çocuklar çok daha fazla inanabildikleri için gerçekten çay seti hareket edecek sanabilirler.

Bunun gibi sebeplerden dolayı bu Lucy filmi de 15 yaş ile sınırlandırılmış durumda. Özellikle bilim kurgu filmleri seviyorsanız, bu filmi kaçırmamalısınız. Çünkü bu filmin sizi sadece görsel olarak değil, fikir olarak da tatmin edecektir. Unutmadan Lucy filmini izlemek istiyorsanız, son birkaç haftası olduğunu unutmayın ve hemen sinemaya gidin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder