24 Temmuz 2013 Çarşamba

Birbirinden Güzel Banyo Modelleri

Ev yenileme işlemi sürekli istenir fakat sürekli de ertelenir. Tamirata genellikle banyo ya da mufaktan başlanır. Banyo değişimi fayans ve duvarlardan başlanarak banyo modellerine, oradan da banyo aksesuar ve ev tekstili ürünlerine kadar uzanır.

Banyo Modelleri


Banyonun ıslanma olasılığı yüksek olduğu için gerek duvarlar gerekse banyo modeli seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Banyolara dikkat ettiyseniz genellikle duvarların 4'te 3'ü fayans ile kaplı olur. Tavana yakın olan 4'te 1'lik kısım ise duvar boyası ile boyanır. Bunun nedeni su nedeniyle duvarların kabararak dökülmesini önlemektir. Duvarların tamamen fayans ya da yarım fayans ile kaplanması tamamen sizin beğeninize kalmıştır. Ancak duvarlar yarım fayans olacaksa mutlaka birbiriyle uyumlu bir duvar boyası ile bütünleştirilmelidir. Aksi taktirde ortaya istenmeyen bir görüntü çıkar. Büyük banyoların koyu renkli fayans ile kaplanması ve buna uygun banyo modelleri arasından seçim yapılması büyüleyici bir görüntü oluşturabilir. Özellikle eğer yeterli alan varsa duşakabin yerine ayaklı bir küvet ya da jakuzi yerleştirilerek çok şık bir görüntü oluşturulur. Küçük boyutlu banyolar için ise açık renkli fayans seçimi her zaman daha iyi olacaktır. Bu sayede banyo daha geniş gözükür ve sıkışmışlık hissi ortadan kalkar.


Ev Tekstili


Banyo modelleri arasından seçim yaparken fayanslarda olduğu gibi banyonun büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Bunun sebebi banyo şekline göre banyo modellerinin çeşitlendirilmiş olmasıdır. Geniş banyo modellerinin içeriğinde birkaç adet farklı boyutlarda banyo dolabı bulunurken, ufak banyo modellerinde genellikle lavabo altına yerleştirilen bir banyo dolabı ve kimi zaman aynalı banyo dolapları bulunur. Eğer banyonuz küçük ve yinede birkaç banyo dolabına ihtiyaç duyuyorsanız bu dolapları yere yerleştirmek yerine duvara asmayı tercih etmenizi öneririz. Bu sayede yerden tasarruf etmiş olacak ve belkide açılan yere çamaşır makinenizi yerleştirebileceksiniz.
Banyoda aydınlatma önemlidir. Çünkü tıraş, makyaj ve daha birçok işlem banyoda yapılır. Bu nedenle genel aydınlatmaya ek olarak lokal aydınlatmalar edinmeniiz faydalı olacaktır. Zaten bu lokal aydınlatmalar çoğu zaman banyo modelleri içerisinde gelir. Ayna kenarlarına ya da tepesine yerleştirilen lokal aydınlatmalar sayesinde daha aydınlık bir görünüm elde edilir. Aynaya ek olarak banyo dolabı içerisinde yerleştirilen mini aydınlatmalar sayesinde dolabın içerisini daha iyi görebilme olanağı bulursunuz.
Banyo modelleri arasından seçim yaptıktan ve yerleşim de yapıldıktan sonra banyo için ev tekstili ürünlerine bakmaya başlayabilirsiniz. Banyo için olan ev tekstili ürünleri arasında bornoz, el ve yüz havlusu, banyo paspası ve klozet takımı gibi çeşitler bulunuyor. Ev tekstili gerek yatak odaları gerekse de banyo için vazgeçilmezdir. Havlu gbi ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra ise sabunluk, diş fırçalığı, çamaşır sepeti gibi eksiklerinizi tamamlayarak yepyeni bir banyoya kucak açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder