23 Temmuz 2013 Salı

Genç Odası Dekorasyonu

Genç odası dekorasyonu yapmak diğer alanlardan biraz daha özen ister. Bu özenin sebebi çocukların yıllarını o odada geçirecek olması ve bu yıllar boyunca sürekli zevklerinin ve kişiliğinin değişecek olmasıdır. Çocuğunuza alacağınız genç odası takımının uzun yıllar boyunca seveceği ve kullanabileceği modelde olmasına özen gösterin.



Dekorasyon yaparken temelde, hareket alanı bırakan ve enerji veren bir tarz benimsenmelidir. Ne de olsa çocuğunuz orada uyanacak ve günün çoğunu orada geçirecektir. Genç odası takımının en önemli mobilyaları çalışma masası ve sandalyedir. Burada ders çalışılacak, bilgisayar ile ilgilenilecek, resim çizilecek ve daha birçok aktivite çalışma masası başında geçecektir. Bu nedenle sandalye ve çalışma masasının ergonomik yapıda olmasına dikkat edilmeli. Sandalye, sağlıklı bir duruş sağlayarak çocuğunuzun gelişimine engel olmamalı. Çalışma masası ise eşyaların sığabileceği ve rahat hareket sağlayacak boyutlarda olmalı. Tabii ki bu boyutu seçerken odanın büyüklüğü de göz önünde bulundurulmalıdır.



Genç odası, alanın büyüklüğüne göre ayrı kitaplıklar ya da çalışma masası üzerine monte edilmiş kitaplık ile alınabilir. Diğer yandan, eğer geniş bir alan bırakılmak isteniyorsa raf aracılığıyla duvarlardan faydalanılabilir. Sandalyenin yanı sıra odaya konulacak bir tekli koltuk kitap okuma gibi çeşitli aktiviteleri olanaklı kılacaktır. Aynı zamanda misafiri gelen çocuğunuzun oturma alanı olacaktır. Aydınlatma, tüm ev için olduğu gibi genç odası için de büyük bir önem taşır. Bu nedenle genel aydınlatmanın yanı sıra lokal aydınlatmalar ile oda desteklenmelidir. Lokal aydınlatmalar hem ders çalışan çocuğun verimini artıracak hem de enerji verecektir. Bu tarz aydınlatmaları çalışma masası, kitaplık ve tekli koltuk var ise onun yanına koyabilirsiniz. Hatta tekli koltuk yanına koyacağınız ayaklı bir lamba çok güzel olacaktır.

Genç odası dekorasyonu yaparken çocuğunuza danışmayı asla es geçmeyin. Çünkü kendi zevkine göre döşenmiş bir alan onu mutlu edecek ve keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder