18 Temmuz 2013 Perşembe

Modern Kitaplık Tasarımları

Değişik tasarımları ile evlerimizin düzenleyiciler kitaplıklar bu aralar hem işlevsel hem de dekoratif olarak kullanılmaktadır. Eskiden sadece kitaplarımızı saklamak için özenle alfabetik sıralar oluşturarak kullandığımız kitaplıklarımız günümüzde sadece kitaplarımızı saklamak için değil daha ziyade çeşitli kitaplarımızı, müzik cdlerimizi, küçük dekoratif ürünlerimizi sergilemek için kullandığımız ev dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Evidea Kitaplık


Kitaplıkların ev içerisindeki görevi değişince doğal olarak tasarımları da değişmeye başladı. Klasik üst üste raflardan oluşan kitaplıklar yerini değişik şekil ve formlarda modern kitaplıklara bıraktı. Kitaplıkların işlevsel niteliğinden çok nasıl göründükleri önem kazanmaya başladı. Yani kitaplıkların kendisi başlı başına bir dekoratif ürün haline geldi. Hal böyle olunca endüstriyel tasarımcılar tasarımlarının formunu değiştirmiş daha kübist ve modern ürünler ortaya çıkmıştır.

Shown Soh Kitaplık


Evidea'da bulabileceğiniz modern kitaplık tasarımları arasında Rafline Frame kare içerisinde küçük kareler ve dikdörtgenlerden oluşuyor. Değişik formlu tasarımda hem işlevsel özellikler hem de şık görünüm dikkat çekiyor.

Eric Degenhard Kitaplık


Modern endüstriyel tasarımcılardan Shawn Soh değişik kitaplık tasarımları ile herkesin beğenisini kazanan tasarımcılar arasında Soh'un en beğenilen tasarımları arasında ağaç dalları ve üzerine oturabilinen büyük kitaplık tasarımı yer almaktadır.
İşlevselliğini koruyan tasarımlarda mevcut. Seri üretim yapan mobilya mağazalarının klasik modelleri hala çok fazla talep edilmektedir. Fakat buna karşın modern tasarımlar oldukça hızlı bir şekilde popülerleşmeye ve yayılmaya başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder